Hvilken fisk kommer den rogn, som man laver ægte kaviar af?

Find svaret længere nede

Sæt din paratviden i spil og svar på

NATUR OG BIOLOGI SPØRGSMÅL #804

Hvilken fisk kommer den rogn, som man laver ægte kaviar af?

Støren

Forklaring

Stør er et almindeligt navn for flere fiskearter i størfamilien Acipenseridae, som kan blive 5-6 m lange og veje helt op til 2000 kg. Kaviar er bearbejdede æg fra nogle arter af støren. I 1600-tallet blev kaviar en eksklusiv spise i Rusland, hvor kun kongelige måtte indtage størens æg. I 1800-tallet begyndte kaviar at blive serveret på barer og restaurationer i USA som gratis snacks for at øge ølsalget. Grundet det store marked for kaviar var støren ved at uddø i 1900-tallet.

Statistik

Svartid 0s (0s). 63% har tidligere svaret rigtigt på dette spørgsmål.
Spørgsmålet er forfattet 2008-10-31.