Hvilken frugt indeholder et proteinnedbrydende enzym, som gør den særdeles velegnet til at marinere kød i, da smagstoffer derved bedre kan trænge ind i kødet?

Find svaret længere nede

Sæt din paratviden i spil og svar på

GASTRONOMI SPØRGSMÅL #19258

Hvilken frugt indeholder et proteinnedbrydende enzym, som gør den særdeles velegnet til at marinere kød i, da smagstoffer derved bedre kan trænge ind i kødet?

Papaja

Forklaring

Den melonlignende frugt papaja menes at stamme fra Mexico, men efter opdagelsen af Amerika blev papaja spredt til den øvrige verden. Der blev meget hurtigt etableret en dyrkning af papaja i Indien, og siden har dyrkningen af papaja også bredt sig til Afrika og Sydamerika. Papajakødet er blødt og saftigt og varierer i farven - fra orange til dyb rød.

Statistik

Svartid 0s (0s). 58% har tidligere svaret rigtigt på dette spørgsmål.
Spørgsmålet er forfattet 2014-06-23.