Find svaret længere nede
Sæt din paratviden i spil og svar på
Fedtstoffer er estere af henholdsvis glycerol og højere fedtsyrer. Dyrisk fedt har i modsætning til de fleste plantefedtstoffer en høj andel af mættede fedtsyrer. Derudover er det ofte fast ved stuetemperatur, mens vegetabilsk fedt (planteolier) er flydende. De almindeligste fedtstoffer er triacylglycerider, der består af glycerol (en alkohol), hvorpå der sidder tre fedtsyrer i en esterbinding. Cellemembraner består af fedtstoffer og har en hydrofob og en hydrofil del, dvs. en vandskyende og en vandelskende del.
Svartid 0s (0s). 67% har tidligere svaret rigtigt på dette spørgsmål. Spørgsmålet er forfattet 2014-04-24.
I hvilken mad finder man primært omega-3 fedtsyrer?
Hvis man spiser mad med mange mættede fedtsyrer, kan man risikere hvad?
Fedme og overvægt er de store dræbere, når det kommer til mænd. Hvor mange mænd i Danmark er eftersigende overvægtige?
Hvor mange penge siges en daler at være?
Hvad vil det eksempelvis sige at blive pålagt et borgerligt ombud?
Fedtstoffer indeholder glycerol. Hvad er det?
Hvad hedder det kulhydrat, man ikke kan tåle, hvis man ikke kan fordøje mælk ordentligt?