Hvad hedder den lokale æblebrændevin fra Normandiet?

Find svaret længere nede

Sæt din paratviden i spil og svar på

GASTRONOMI SPØRGSMÅL #762

Hvad hedder den lokale æblebrændevin fra Normandiet?

Calvados

Forklaring

Calvados er en æblebrændevin fra distriktet Calvados i Normandiet. Navnet stammer fra spansk og udtales derfor med det sidste 's' i modsætning til ord af fransk oprindelse. Produktet fremstilles ved destillation af egnens velkendte, gærede æblesaft (cider). Det er ikke unormalt, at der indgår 100 forskellige æblesorter i et produkt. Derefter bliver destillatet lagret i egetræsfade i mindst to år. Æblebrændevin fremstilles også i Bretagne (Gwechall) og andre steder i Frankrig (Eau-de-vie de Pomme).

Statistik

Svartid 0s (0s). 63% har tidligere svaret rigtigt på dette spørgsmål.
Spørgsmålet er forfattet 2008-10-29.