Hvor bruger dovendyret det meste af sin tid?

Find svaret længere nede

Sæt din paratviden i spil og svar på

NATUR OG BIOLOGI SPØRGSMÅL #17940

Hvor bruger dovendyret det meste af sin tid?

I træernes kroner

Forklaring

Der findes to familier af dovendyr, hhv. de totåede og de tretåede. Dovendyr lever det meste af deres liv højt oppe i træerne i den tropiske regnskov i det nordlige Sydamerika. De spiser udelukkende blade, men da blade er svære at fordøje, har de udviklet et fordøjelsessystem, der ligner drøvtyggernes. Da dyret naturligvis ikke må veje for meget oppe i træernes toppe, men heller ikke være for lille i forhold til dets organer, har det udartet sig sådan, at dovendyret ikke har mange muskler. Derfor bevæger det sig heller ikke særligt meget, og det kan heller ikke gå eller stå. Engang imellem kommer det alligevel ned på jorden for at lægge afføring.

Statistik

Svartid 0s (0s). 73% har tidligere svaret rigtigt på dette spørgsmål.
Spørgsmålet er forfattet 2014-04-11.