I hvilken mad finder man primært omega-3 fedtsyrer?

Find svaret længere nede

Sæt din paratviden i spil og svar på

GASTRONOMI SPØRGSMÅL #82

I hvilken mad finder man primært omega-3 fedtsyrer?

I fed fisk

Forklaring

Omega-3-fedtsyre (også n-3 og ω-3) er betegnelsen for en familie af flerumættede fedtsyrer, som har det til fælles, at de har en dobbeltbinding på kulstofatom nummer tre fra kulbrinteenden, den position på kulbrintekæden som kaldes ω-3 (omega-3). Gode kilder til omega-3-fedtsyrer er fede fisk, som f.eks. makrel, laks, sild, ansjoser og sardiner, hørfrø og -olie, og andre planter, som f.eks. kiwi, perilla og tyttebær.

Statistik

Svartid 0s (0s). 84% har tidligere svaret rigtigt på dette spørgsmål.
Spørgsmålet er forfattet 2008-04-14.